
Hələ qədim dövrlərdən yeməkdən sonra saqqız istifadə olunur
Qədim yunanlar nəfəsi təravətli saxlamaq üçün şam ağacların şirəsini və arı şanını çeynəyərdilər.
1880-ci illərdə Uilyam Uayt adlı şəxs YUKATAN adlı fərqli dada malik nanəli saqqız yaradır.
1928-ci ildə 24 yaşlı Uolter Dimer adlı mühasib saqqızın yeni reseptini tapır. Bu yeni, daha dadlı və elastik Dubble Bubble saqqızının tərkibində 20% kauçuk, 60% şəkər, 19% qarğıdalı siropu və 1% əvəzedici olur.
Saqqız satışı zəiflədiyi vaxtlarda onun büküldüyü kağıza Beysbol və Komiks ulduzları əlavə edilir.
1999-cu ildən saqqız dairəvi şəkildə də istehsal olunmağa başladı.
Son 15-20 il ərzində ABŞ, Böyük Britaniya, Almaniya, Fransada tərkibində müalicəvi bitkilər cövhəri, ağardıcı, vitaminlər olan faydalı tibbi saqqızlar istehsal edilir.
Mütəxəssislər saqqızı ac qarına yox, yeməkdən dərhal sonra 5-10 dəqiqə ərzində çeynəməyi məsləhət görürlər. Əks halda boş mədədə şirə ifrazatı nəticəsində mədə xorası kimi xəstəliklər yarana bilər.
Saqqızın əzələ gərginliyi və stressi aradan qaldırdığı da ehtimal olunur.